Pure Induct

Het wordt steeds duidelijker dat luchtvervuiling een probleem is, waar we allemaal mee te maken hebben. Niet alleen in grote steden, maar overal ter wereld waar er verkeer en industrie is, komt er fijnstof vrij. Met de Pure induct biedt Brink een oplossing die er voor zorgt dat luchtvervuiling buiten blijft terwijl er wel volop geventileerd kan worden.

De voordelen op een rij

  • Een schoon en gezond binnenklimaat
  • Laag energieverbruik door geringe luchtweerstand
  • Volautomatische werking
  • Volkomen veilig
  • Effectiever dan HEPA-filters

Schone lucht
De Pure induct systeemmodule wordt gemonteerd in het kanaal dat verse buitenlucht van het ventilatietoestel naar de woonruimte brengt. De in de lucht aanwezige deeltjes bestaande uit schadelijk stof, (ultra) fijnstof, virussen, bacteriƫn, pollen en schimmels worden allemaal afgevangen. Op deze manier is de lucht vrij van vervuilingen, dus schoner en gezonder.

Langer effectief
De collectoren van de Pure induct hebben een open structuur. Anders dan HEPA-filters raken de collectoren daardoor minder snel verstopt en blijven ze veel langer effectief. Ook hebben ze een veel lagere weerstand dan HEPA-filters met als voordeel dat de ventilator minder hard hoeft te draaien, het energieverbruik daalt en er geen geluid wordt geproduceerd. Waar in verband met de luchtkwaliteit gewone filters zoals G4 of zelfs F7 niet voldoen, is de Pure induct met haar speciale collectoren de ultieme oplossing voor bij een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

De Pure Induct is effectief tegen:

  • Grof stof
  • Fijnstof (PM10-PM2,5)
  • Ultra fijnstof en nanodeeltjes
  • Microbiologische verontreinigingen zoals: virussen, bacteriĆ«n, schimmels, sporen en pollen
  • VOC’s en geuren met de optionele open structuur actief koolfilter

Werking
De Pure induct zorgt er door middel van positieve ionisatie voor dat stofdeeltjes afgevangen worden. In de systeemmodule zit een staaf waarop een groot aantal naalden is gemonteerd. Deze naalden zijn geladen met een elektrische spanning waardoor de deeltjes die langs de naaldpunten trekken een elektrische lading meekrijgen. Aan het eind van de module zitten drie collectoren die ook statisch geladen zijn. Deze collectoren trekken de statisch geladen deeltjes uit de luchtstroom aan en vangen deze af. Op die manier verdwijnt het stof uit de lucht en gaat er schone, zuivere lucht de woning in.

Veiligheid
Bij veel systemen die met ionisatie werken komt ozon vrij. Ozon is zeer schadelijk voor de gezondheid. De techniek van de Pure induct is zo geavanceerd dat er geen schadelijk ozon of andere bijproducten geproduceerd worden. De Pure induct is dus volkomen veilig.

Installatie en onderhoud
Na installatie in het ventilatiesysteem heeft u er nauwelijks omkijken naar. De collectoren moeten, net als bij gewone filters, tijdig vervangen worden. De tijd die een collector mee gaat hangt af van de vervuiling in uw omgeving. U zult merken dat het een goed gevoel geeft om te zien wat er allemaal door de Pure induct uit de lucht is gehaald en niet in uw longen is terechtgekomen.