Topkoeling Mediaversa

pandGoede ventilatie is belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit in uw woning of bedrijfspand
Door de hedendaagse bouwtechnieken worden de mogelijkheden tot natuurlijke ventilatie steeds beperkter. Een gebalanceerd ventilatie systeem, eventueel in combinatie met warmteterugwinning is dan een goede mogelijkheid. Een ventilatiesysteem zorgt voor ventilatie en filtering van de lucht in uw leefruimtes.

Gebalanceerde ventilatie met Renovent HR
Dit systeem berust op het principe van warmtewisselaars. De vervuilde warme lucht die uit de woning wordt afgevoerd geeft zijn warmte af aan de schone koude buitenlucht die wordt binnengehaald. Door de geheel gepatenteerde warmtewisselaar wordt maar liefst 95% van de warmte overgedragen. Hierdoor wordt bijverwarming van de ventilatielucht overbodig. De Renovent HR levert 10 tot 15 keer zoveel energie op dan dat hij verbruikt in het stookseizoen. Het energieverbruik is ca. 230 kWh en de hoeveelheid teruggewonnen warmte komt overeen met ca. 300 tot 350 kubieke meter aardgas per jaar. Meer informatie over onze renovent systemen? Bekijk dan onze renovent pagina.

Bypass
Alle systemen van Renovent HR die vanaf het jaar 2000 zijn geproduceerd kunnen achteraf worden voorzien van een bypass cassette ten behoeve van zomerventilatie. Deze cassette zorgt geheel automatisch voor een toevoer van koele lucht in de nachtelijke uren tijdens de zomerdagen. Afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur wordt de bypass cassette automatisch geactiveerd. De Renovent HR Excellent is standaard al voorzien van een bypass.