Energiebewust

Door het ongekende hoge rendement van luchtverwarmingssystemen bespaart u veel energie en daarmee dus geld en het milieu.
Ondermeer door de geavanceerde techniek van warmteterugwinning is luchtverwarming zeer energiezuinig. Deze techniek berust op het principe van warmtewisselaars. De vervuilde warme lucht die uit de woning wordt afgevoerd geeft zijn warmte af aan de schone koude lucht die wordt binnengehaald.

certificaatDoor de geheel gepatenteerde warmtewisselaar wordt maarliefst 95% van de warmte overgedragen. Hierdoor wordt bijverwarming van de ventilatielucht overbodig. De Renovent HR bijvoorbeeld levert 10 tot 15 keer zoveel energie op dan dat hij verbruikt in het stookseizoen. Het energieverbruik is ca. 230 kWh en de hoeveelheid teruggewonnen warmte komt overeen met ca. 300 tot 350 kubieke meter aardgas per jaar.

Luchtverwarming in combinatie met gebalanceerde ventilatie is dus een logische keuze voor iedereen die waarde hecht aan gezondheid en comfort en toch geld en het milieu wil besparen.